Dereotlu-Peynirli-Zeytinli Kek

Tuzlu kek fikri belki herkese hitap etmeyebilir. Bu tarifi denerken benim de bu konuda şüphelerim yok değildi. Ama fırından çıkar çıkmaz tüm şüphelerime “Elveda” dedim, çünkü sonuç muhteşemdi! Dereotlu-peynirli-zeytinli keki kahvaltıda ya da çay saatinde sıcak tüketmeniz şiddetle önerilir. 🙂

dereotlu kek

(Benim gibi mini fırınınız varsa her malzemenin yarım ölçüsünü baz alın, tam geliyor.)

Malzemeler:

3 yumurta

1 çay kaşığı tuz

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağından bir parmak kadar az yoğurt

2 su bardağı un

1 kase beyaz peynir

1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)

1 paket kabartma tozu

Bir tutam karabiber ve pulbiber

Yumurta ve tuzu tamamen karışasıya kadar birlikte çırpıyoruz. Ardından sıvıyağ ve yoğurdu ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve malzemeler tamamen karışasıya kadar çırpıyoruz. Zeytin, peynir, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ya da kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s